Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  05/12/2014
Data da última atualização:  09/02/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LABANCA, R. A.; COSTA, G. R.; SILVA, N. de O. C. e; MANDARINO, J. M. G.; GUIMARÃES, N. C. C.; JUNQUEIRA, R. G.
Afiliação:  RENATA ADRIANA LABANCA; GABRIELA REZENDE COSTA; NILTON DE OLIVEIRA COUTO E SILVA; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; NILSON CÉSAR CASTANHEIRA GUIMARÃES; ROBERTO GONÇALVES JUNQUEIRA.
Título:  Isoflavone and mineral content in conventional commercial soybean cultivars and transgenic soybean planted in Minas Gerais, Brazil.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURAL PROCESS ENGINEERING, 2014, Stockholm. Riverside: World Academy of Science, Engineering and Technology, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the differences in composition between six brands of conventional soybean and six genetically modified cultivars (GM), all of them from Minas Gerais State, Brazil. We focused on the isoflavones profile and mineral content questioning the substantial equivalence between conventional and GM organisms. The statement of compliance label for conventional grains was verified for the presence of genetic modified genes by real time polymerase chain reaction (PCR). We did not detect the presence of the 35S promoter in commercial samples, indicating the absence of transgene insertion. For mineral analysis, we used the method of inductively coupled plasma-optical emission spectrometry (ICP-OES). Isoflavones quantification was performed by high performance liquid chromatography (HPLC). The results showed no statistical difference between the conventional and transgenic soybean groups concerning isoflavone content and mineral composition. The concentration of potassium, the main mineral component of soy, was the highest in conventional soybeans compared to that in GM soy, while GM samples presented the highest concentrations of iron.
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.waset.org/abstracts?q=labanca&search=Search
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO35573 - 1UPCSP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  20/02/2018
Data da última atualização:  31/07/2019
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  ROSA NETO, C.; SILVA, F. de A. C.; ARAUJO, L. V. de.
Afiliação:  CALIXTO ROSA NETO, CPAF-Rondonia; FRANCISCO DE ASSIS CORREA SILVA, CPAF-Rondonia; LEONARDO VENTURA DE ARAUJO, CPAF-Rondonia.
Título:  Boletim Agropecuário de Rondônia: Evolução da Produção Agropecuária: fevereiro / 2018.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Porto Velho, RO: Embrapa Rondônia, 2018.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este documento analisa o desempenho produtivo e econômico da agropecuária rondoniense ao longo dos anos, sendo que, para algumas atividades, são exibidos dados comparativos dos últimos 40 anos. São apresentadas bases de dados de preços dos principais produtos agropecuários do estado, considerando o período de 2013 a 2015, tendo como fonte das informações a pesquisa semanal de preços de produtos agropecuários realizada pela Entidade Autárquica de Assistência Técnica e Extensão Rural do Estado de Rondônia - Emater-RO, com a atualização dos valores pelo Índice Geral de Preços (IGP/DI), da Fundação Getúlio Vargas (FGV).
Palavras-Chave:  Dados agropecuários; Desempenho agrícola.
Thesagro:  Arroz; Café; Feijão; Soja.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/200079/1/Boletim-Agropecuario-FEV-2018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO17997 - 1UMTFL - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional